dissabte, 29 d’octubre del 2016

LABORATORI D'EDUCACIÓ I TECNOLOGIA (ETLAB)

ETLAB, és el laboratori d'educació i tecnologia que es troba al nostre campus, Campus Terres de l'Ebre. Aquest, és una aula que conté noves tecnologies per a ser emprades en l'educació, el que pretén és que els nens es familiaritzen amb aquestes noves metodologies d'ensenyament.

El laboratori conté les diverses eines:
  • PROJECTOR TÀCTIL: Es projecta la pantalla sobre una paret, taula o a qualsevol lloc, a través del projector. Aquesta pantalla és tàctil i per tant els nens podran fer tot el que vulguin, buscar informació, jugar a jocs interactius, dibuixar, etc.

  • PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA (PDI): La PDI té moltes aplicacions que es poden utilitzar en l'educació, que ja estan explicades en aquest blog.

  • CONSOLA WII: La wii també es projecta en qualsevol lloc o també a través d'una televisió. Aquesta penso que és molt útil perquè conté gran quantitat de jocs. Per exemple a través dels comandaments que proporciona la consola Wii, els nens podran jugar a tennis, bàsquet... i podran conèixer molts esports i com es juga. També tenen jocs d'intel·ligència com el Big brain academy que és un joc per a posar a prova els teus reflexes i l'estructura mental. I conté activitats que posen en prova la teva memòria i capacitats d'anàlisi, càlcul i percepció.

  • TABLETS: Contenen també una pantalla tàctil en la qual els nens/es podran fer-la servir amb els seus dits. Aquesta també ens proporciona la recerca d'informació i una gran varietat d'activitats i jocs que podrien estar relacionats amb el tema que s'estigui tractant a la classe.

  • NINUS: És una plataforma que projecta sobre el terra continguts educatius, que s’executen sobre una plataforma tecnològica, audiovisual i interactiva. Aquest incorpora una tecnologia que permet detectar el moviment, els gestos i la veu d’un o diversos usuaris que entren en la projecció. Per exemple podem contar un conte i que els nens siguin els protagonistes de la història o també treballar la psicomotricitat i la coordinació dels nens a través d'un ninot que apareix a la pantalla i ells han de fer tot el que ell faci. 

Després d'haver pogut visitar aquest laboratori i d'haver pogut interaccionar amb les múltiples tecnologies que aquest disposa, crec que és molt important conèixer totes aquestes i les utilitats que tenen per a poder aplicar-les a l'educació. Aquestes ens poden proporcionar unes classes més dinàmiques i amb una major intervenció dels nens/es en les diverses activitats proposades a la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada